Yaşam

Köpüklü ayran tanımı, nasıl yapılır?

Ayran, Türk mutfağı ile ilgili ve yemeklerin yanında en sık kullanılan içeceklerden biridir. Yoğurdun ekşiliğini azaltmak için su katılarak ekşi yoğurt elde edilir. Ayran hazırlanışı yöreden yöreye farklılık gösterse de temelde yoğurt, su ve tuzun karışımıyla yapılan bir içecektir.

Ayran yapmak kolay olsa da efsane, bol köpüklü ayran yapmanın bazı püf noktaları var. Haber7.com grubu olarak klasik içeceğimiz ayranın evde kolayca yapabileceğiniz en lezzetli ve bol köpüklü halini araştırdık.

İşte lezzetiyle damaklarda lezzet bırakacak köpüklü ayran tarifi…

BOL KÖPÜKLÜ AYRAN TARİFİ

4 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA

Köpüklü ayran tarifi için malzemeler;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 kahve fincanı süt,
  • Yarım bardak soda
  • buz parçaları,
  • Tuz,
  • Bu

Köpüklü ayran nasıl yapılır?

  1. Yoğurdu blendera koyun.
  2. Üzerine süt ve sodayı ekleyin.
  3. Buz modüllerini ve tuzu ekleyin ve karıştırıcıyı çalıştırın.
  4. Blenderi durdurun ve ayran kıvamını kontrol edin. Su ekleyin ve istediğiniz kıvama gelene kadar tekrar çırpın.
  5. Bir dilim taze nane ile süsleyin.

Köpüklü ayranınız servise hazır, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu