Haber

Türkiye afetlere hazırlanıyor! Ulusal Risk Kalkanı Modeli’nin ilk toplantısı yarın.

Türkiye, 6 Şubat’ta tarihinin en karanlık sabahını yaşadı.

Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem koca bir bölgeyi yerle bir etti.

11 ili vuran şiddetli deprem sonucunda 45 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti.

Şehirler harabeye dönerken, devlet de afetin ilk anlarından itibaren tüm imkanlarını seferber etti.

Türkiye’nin dört bir yanından 7’den 70’e herkes sorumluluk alırken, depremzedelerin ihtiyaçları karşılandı.

Bir yandan süreksiz konut sorunlarının analiz edilmesine yönelik adımlar atılırken, diğer yandan kalıcı konutların inşası için çalışmalar yapılıyor.

Marmara depremine dikkat çekildi

Yaşanan yıkıcı depremlerin yanı sıra yaşanan büyük çaplı artçı sarsıntılar ve olası Marmara depremi, depreme önceden hazırlıklı olmanın değerini bir kez daha gösterdi.

Deprem olmadan önce altyapı, konut, iş yeri ve mesken inşa etmek, deprem anında en aktif acil yardım çalışmalarını yürütmek, acil barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçları için yaraları sarmak bu hazırlıklar arasında yer alıyor.

Türkiye afetlere hazır olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda yapılacak çalışmalara ilişkin dün partisinin Meclis Kümelenmesi Toplantısı’nda Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’nin oluşturulacağını duyurdu.

Türkiye’nin Ulusal Risk Kalkanı Modeli, şehirleri deprem, sel ve kuraklık gibi afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirmeyi amaçlayan bir oluşumdur.

Afet ve afet sonrası adımlar ele alınacaktır.

Deprem, sel, heyelan, kuraklık, orman yangını başlıkları altında öncelikli ve potansiyel risk alanlarında afet öncesi alınması gereken önlemlerin kapsamlı bir şekilde inceleneceği Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modelinde, atılacak adımlar afet sırasında ve sonrasında alınan önlemler de ele alınacaktır.

Bilim adamları, teknik ekipler, yabancı uzmanlar

Ulusal Risk Kalkanı Modeli çalışmaları, alanında yetkin bilim insanları, ilgili kurumların teknik ekipleri ve yabancı uzmanlar tarafından desteklenecek.

İlk görüşme yarın

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli ön toplantısı yarın İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının koordinatörlüğünü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapacak.

Birinci konu Kahramanmaraş depremi

Türkiye’nin Ulusal Risk Kalkanı Modeli’nin ilk toplantısının ana gündem maddesi Kahramanmaraş merkezli depremler olacak.

Toplantıda depremden etkilenen 11 ilde yapılacak çalışmaların yanı sıra Türkiye’de deprem riski yüksek illerde yapılacak çalışmalar da takdir edilecek.

Toplantıya jeoloji, sismoloji, şehircilik, inşaat, mimarlık ve sosyoloji gibi alanlarda uzman bilim insanları da katılacak.

havza-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu